VILLD - What's going on?

 

Kevät oli luonnon kannalta uskomattoman hyvä - kosteutta oli sopivasti ja lämpötilat nousivat tasaisesti. Luonto kiitti ja kukoistaa nyt! Viime vuonna kevät oli myöhässä ja lopulta se tuli sellaisella rytinällä, että alkukesän paras sesonki oli ohi parissa viikossa. Sen jälkeen paahde kuihdutti koko luonnon, eikä se päässyt takaisin jaloilleen oikein koko kesänä. Esim. orvokkeja on nyt kaikki kalliot sinisinä!

Villd, willd food, vegan food, ecological food, Ossi Paloneva, villiruoka, ekologinen ruoka, ruoanlaitto, pop-up, Vallila, Cafe Raawke, Kyröfest, Magu,

VILLD muuntuu kesällä 2019 kahdeksi pop up -projektiksi. 4.7.-3.8. painetaan Helsingin Vallilassa, ravintola Magun tiloissa osoitteessa Sturenkatu 36. Magu on lokakuusta 2018 asti pyörinyt vegaaninen ravintola. Tila on tunnelmaltaan loistava! VILLD valtaa paikan Magun siirtyessä kesäteloilleen.

Vaasassa palataan alkulähteille, 14.-23.8., kun vegaanista villiruokaa tarjoillaan kuuden illan ajan Cafe Raawkan tiloissa. Vaasa pop upin välissä osallistumme VILLDillä myös Kyröfesteille 17.8. Isossakyrössä.

Valmistautuminen projekteihin on hyvässä vauhdissa. Tiimit on lyöty lukkoon, villiyrttejä kerätään ja säilötään nyt jokaisena päivänä. Alkoholittoman juomapaketin kombuchat pöhisevät, samoin Perhon panimolla yhdessä Brewnivers3:n Juha Sinisalon kanssa tehtävä VILLD-olut. Maanantaina, prosessin puolessa välissä, päästiin koemaistamaan siankärsämö-ruis-alea. Siankärsämön bitterit toimivat 7-prosenttisessa oluessa mahtavasti ja nyt odotellaan vesi kielellä lopullisen tuotteen valmistumista ja pullottamista!

VILLD_Ossi_Paloneva_bisse

Helsingin pop upiin paikkoja on varattavissa yhteensä n. 600. Tätä kirjoittaessa niistä on mennyt n. 50 kpl. Ruoat maksetaan varauksen yhteydessä, teatterilippuperiaatteella, joten odotettavissa on, että ne lähtevät tosissaan liikkumaan viimeisen viikon aikana ennen starttia. Ensimmäisen viikonlopun paikat tullaan myymään ensimmäisenä loppuun.

Juttuja eri medioihin tipahtelee avauksen tienoille, joten näkyvyyden suhteen homman pitäisi olla kunnossa. Silti jännittää tolkuttomasti. Rahallinen satsaus projektiin on omalla mittakaavallani valtava, eikä plan B:tä ole, mikäli projekti ei kiinnosta asiakkaita odotetulla tavalla. Palkat, kiinteät kulut, julisteista ja muusta markkinointimateriaalista sekä oluen panemisesta aiheutuvat kulut kasautuvat jo nyt. Ravintolaa sisustetaan, visuaalista ilmettä viilataan videoista olutpullojen etiketteihin. Äänimaailmaa ja kokemusta suunnitellaan ja rakennetaan. Kassit, tarrat, julisteet ja ikkunateippaukset saatiin juuri ajoissa painoon.

Markkinoinnin kanssa on käännetty kiviä urakalla. Tinder-markkinointi osoittautui huipputehokkaaksi. Seuraavaksi tulilinjalla lienee Jodel.

Sanoinko jo? Viiden ruokalajin menun syömisen lisäksi pop upiin saa myös pistäytyä ilman pöytävarausta. Terassilla ja baarissa voi juoda VILLD-oluen, lasin tai pullon Let Me Winen viiniä tai itsetehtyä kombuchaa. Walk-in -asiakkaille tarjoamme safkaa yksittäisinä annoksina toiveiden mukaisesti, pay as you like -periaatteella!

Suurin osa ravintolan vegaanisen menun raaka-aineista kerätään Helsinkiä ympäröivästä luonnosta. Näitä täydennetään ekologisten ja innovatiivisten elintarviketoimijoiden tuotteilla – niillä, joita itse sporttaan. Tällä hetkellä mukana ovat ainakin Kaslink AITO, Foodin, Hamppufarmi, Polar nutrition ja METTÄ. Muutamia yhteistyökumppaneita tulee vielä varmasti mukaan.

Paljon on säätämistä, mutta tunne onnistumisesta on vahva ja projektikuume nousee. Kokkaaminen ja asiakkaiden kohtaaminen on parasta, mitä tiedän! Kesästä tulee ihan huikea! 💚

♻️:lla Ossi

Kuva: Dorit Salutskij

Kuva: Dorit Salutskij

Varmista paikkasi haluamallesi illalle varaamalla paikkasi ennen muita. Vaasan pop upin illoista on 16. ja 23.8. jo varattu täyteen.

Helsingin pop upin varaukset: TableOnline

Ja kertauksena:

Koska: 4.7.-3.8. Ravintola on avoinna to-la, pöydän voit varata klo 18, 19 tai 20.

Missä: Sturenkatu 36

Mitä: Viikoittain vaihtuva vegaaninen villiruoka-menu 🌱 + fiilis 💯

Lisätietoja:

VILLD FB

VILLD Helsinki

VILLD Vaasa

VILLD IG

 
Ossi PalonevaComment