logo.small.png

fiilis18.jpg

Suomen luonto on loputon aarreaitta. Villiyrttien, sienten ja marjojen lisäksi luonnossa kasvaa juuria, syötäviä kukkia, hyönteisiä, leviä, pähkinöitä, toki kalaa ja riistaakin. VILLD on pop-up -ravintola ja nettisarja, joka keskittyy monipuolisesti Suomen luonnon villiraaka-aineisiin.

VILLDin kokki ja keittiömestari on Ossi Paloneva, YouTube sarja on toteutettu yhdessä toimittaja Noora Shinglerin kanssa.

 

 

704A1236resize.jpg

Ossi       _

Ossi Paloneva on itseoppinut freelance-kokki ja ruoka-alan yrittäjä. Ossi oli mukana perustamassa Suomen ensimmäistä hävikkiruokaravintolaa sekä lähiruokaan keskittyvää EGG-pikaruokakonseptia.

Työssään Ossi keskittyy tulevaisuuden raaka-aineisiin ja ruoan ekologisuuteen. Syöminen on poliittisinta, mitä ihminen tekee arjessaan. Ruoka-ala elää murrosta; vegaani- hyönteis-, villi- sekä hävikkiruoka tulevat ryminällä. Ossi työskentelee näiden kaikkien teemojen parissa, tärkeimpänä Suomen luonto ja villiruoka.

platesmall.jpg

Ravintola

VILLD on alunperin Ossin perustama ravintola. Pop-up -ravintola toimi Vaasassa vuosina 2015-2016. Ossi keräsi suurimman osan ravintolan raaka-aineista Vaasaa ympäröivästä luonnosta. Neljän ruokalajin menu vaihtui viikoittain syksyn etenemisen mukaan. VILLD -ravintola oli koelaboratorio, jossa luonto päätyi lautaselle ennakkoluulottomissa ja yllättävissä muodoissa.

Kesällä 2019 VILLD muuntuu kahden vuoden tauon jälkeen pop up -ravintoloiksi, Helsingissä ja Vaasassa.

 

 

venesmall.jpg