logo.small.png

fiilis18.jpg

Ohjelma

Suomen luonto on loputon aarreaitta. Villiyrttien, sienten ja marjojen lisäksi luonnossa kasvaa juuria, syötäviä kukkia, hyönteisiä, leviä, pähkinöitä, toki kalaa ja riistaakin. VILLD on nettisarja, joka keskittyy monipuolisesti Suomen luonnon villiraaka-aineisiin. Kussakin jaksossa käsitellään niistä muutamaa, haastetaan kokeilemaan ja muuttamaan omia tottumuksia siitä, mitä meillä syödään.

Ohjelmaa vetävät villiruokakokki Ossi Paloneva ja toimittaja Noora Shingler. Ossi opettaa ja kokkaa, Noora kysyy ja kyseenalaistaa.

 

 

smaller.jpg

Ossi       _

Ossi Paloneva on itseoppinut freelance-kokki ja ruoka-alan yrittäjä. Ossi oli mukana perustamassa Suomen ensimmäistä hävikkiruokaravintolaa sekä lähiruokaan keskittyvää EGG-pikaruokakonseptia.

Työssään Ossi keskittyy tulevaisuuden raaka-aineisiin ja ruoan ekologisuuteen. Syöminen on poliittisinta, mitä ihminen tekee arjessaan. Ruoka-ala elää murrosta; vegaani- hyönteis-, villi- sekä hävikkiruoka tulevat ryminällä. Ossi työskentelee näiden kaikkien teemojen parissa, tärkeimpänä Suomen luonto ja villiruoka.

 

Noora    *

Noora Shingler on ekologiseen ja eettiseen kuluttamiseen keskittyvä toimittaja ja pioneeribloggari. Nooran Kemikaalicocktail-blogi on 10 vuodessa kasvanut mediaksi, jossa otetaan kantaa ja vaikutetaan ruohonjuuritasolla. Nooraa arvostetaan mielipidevaikuttajana ja Kemikaalicocktail-blogi some-kanavineen tavoittaa yhteensä n. 100 000 suomalaista kuukausittain.

Noora suunnittelee luonnonkosmetiikkaa lähiraaka-aineista ja haluaa saada ihmiset kiinnittämään huomionsa sellaisiin suomalaisin kasveihin, joita ei yleisesti ole totuttu kosmetiikassa käyttämään. Nooraa kiehtoo erityisesti se, kuinka sama raaka-aine voi olla ihmiselle hyödyksi sekä sisäisesti että ulkoisesti hyödynnettynä.

platesmall.jpg

Ravintola

VILLD on alunperin Ossin perustama ravintola. Pop-up -ravintola toimi Vaasassa vuosina 2015-2016. Ossi keräsi suurimman osan ravintolan raaka-aineista Vaasaa ympäröivästä luonnosta. Neljän ruokalajin menu vaihtui viikoittain syksyn etenemisen mukaan. VILLD -ravintola oli koelaboratorio, jossa luonto päätyi lautaselle ennakkoluulottomissa ja yllättävissä muodoissa.

Parhaimmillaan ruoka rakentaa sillan muistoihin, tempaa koettuun tunteeseen tai tilanteeseen.

Ravintolan asiakkaat olivat loputtoman kiinnostuneita tarinoista ruoan takana, joten syksyllä 2017 ravintolan avaamisen sijasta päätimme kertoa villiruoasta ja keräämistämme raaka-aineista nettisarjan muodossa.

 

 

venesmall.jpg